Viborg-Herning‎ > ‎

Km 24,3 Karup

 
 
Øverst Karup Station. Postkort. År:?

"Karup er den nordlige endestation for godskørslen på Herning-Viborg banen, men skinnerne er bevaret på hele strækningen, oktober 1972". Således lyder teksten til dette billede, som blev bragt i Togfløjten, juni 1974, nr. 2, side 16. Det fremgår ikke af teksten i Togfløjten, hvem der er fotograf. Jeg har haft kontakt 21. november 2013 med Togfløjtens nuværende redaktør, Martin Wilde, der meddeler, at billedet ikke befinder sig i Togfløjtens arkiv. Matin Wilde har intet imod at billedet bringes her; men vi er enige om, at det naturligvis kun er rettighedshaveren til billedet, der i sidste ende kan sige god for, at billedet vises her. Så hvis fotograf eller rettighedshaver læser med her, bedes vedkommende venligst kontakte mig, således at jeg kan spørge, om jeg må vise billedet her på siden.

Karup station i 1971. Billedet kan ses i højere opløsning her. Fotograf: Lars Viinholt-Nielsen. Tak til Lars for at billedet må vises her.

Karup station fik fast enderampe i 1921. Meddelelser fra Generaldirektoratet. M. 180. 14. oktober 1921. Arkiv: Danmarks Jernbanemuseum/Thomas Boberg Nielsen.

Meddelelser fra Generaldirektoratet M. 34. 20.  marts 1922. Arkiv: Danmarks Jernbanemuseum/Thomas Boberg Nielsen.

Karups originale stationsskilt er opbevaret og udstillet på Danmarks Jernbanemuseum i Odense. Det vides ikke, om der har fandtes mere end ét eksemplar af skiltet. Det vides ikke, hvornår stationsskiltet blev hængt op i Karup. Fotograferet på Danmarks Jernbanemuseum 25. marts 2011. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.